Citroenbladeren worden veel gebruikt als ingredient in de Thaise keuken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken komen deze bladeren niet van een gewone citroenboom maar van de Citrus Hystrix of Kaffir Lime boom.

Kaffir Limes

Kaffir Limes

De vruchten die aan deze boom groeien lijken op gerimpelde citroenen maar smaken rauw niet lekker. Ze worden gebruikt om sommige currypasta’s mee te maken.

Citroenblad - Kaffir Lime leaf

Citroenblad – Kaffir Lime leaf

Citroenblad - Kaffir Lime leaf close-up

Citroenblad – Kaffir Lime leaf close-up

De Kaffir Lime boom is makkelijk te herkennen aan de vorm van het blad. Het lijkt alsof er twee bladeren aan elkaar zitten die in het midden aan elkaar verbonden zijn.

We gebruiken de Kaffir Lime bladeren als smaakmaker voor o.a. de Thom Yam soep zoals b.v. Thom Yam Kai (met kip) of Thom Yam Koeng (garnalen).